Vlakten/Plains

Hoi allemaal, even een update vanuit een zonnig plekje in m’n achtertuin. Wat is het heerlijk weer hè! Hoop dat alles goed met jullie gaat, voor mij is het weer even wennen de eerste week na zo’n project/uitdaging. Ik las vanmorgen iets wat me triggerde: God is de God van de vlakten, hij is ook in de toppen en de dalen maar zeker ook in de vlakten, in het dagelijkse, in het NU! En juist dat is zo belangrijk, want als we alleen vooruit en achteruit kijken missen we waar we op dat moment zijn.

Gods Woord zegt ons dat we een dankbaar hart moeten hebben. Wees dankbaar in je dagelijkse leven. Omarm dit perspectief elke dag. Paulus schreef in zijn brief aan de Kolossenzen: “En al wat gij doet met woord of werk, doet het alles in de naam des Heren Jezus, God, de Vader, dankende door Hem!” Kolossenzen‬ ‭3:17‬ ‭NBG51‬‬

God is in de vlakten. Hij ziet ons elke dag. Elke keuze. Elk moment, elke emotie, elke gedachte, elke stap. Het is een waardevolle kans om de tegenwoordigheid van God in ons leven te zien. Er is niets essentiëler voor de gelovige dan het Goddelijke van God te zien in ons dagelijks leven. Alleen dan kunnen we zien hoe waardevol het “nu” is en ons bewust worden van de ontelbare manieren waarop Hij met ons communiceert.

Dat bracht me op een idee om de komende tijd dagelijks bij te houden hoe God werkt in “elke dag”, in het dagelijkse, in “de vlakte”. Door op te schrijven waar ik Hem in zie, wat hij doet in elke dag. Dat hoeft niet uitgebreid of in een perfect boek, het kan ook al met een paar korte regels in je (digitale)agenda. Misschien inspireert het je om het ook te gaan doen!

Ik maakte een boekje van papierscraps van Felicity Jane, foto’s, envelopjes en tags in combinatie met bindringen, ik was geïnspireerd door een video van Suse Fishburne, hier is de link naar de video.

Meer weten? stuur me gerust een bericht! Ren.

Hi everyone, just an update from a sunny spot in my backyard. What a lovely weather it is! Hope all is well with you, for me it takes some getting used to the first week after such a project/challenge. I read something this morning that triggered me: God is the God of the plains, he is also in the peaks and the valleys, but certainly also in the plains, in the daily, in the NOW! And that is so important, because if we only look forward and backwards we miss where we are at that moment.

God is the God of the plains. He is looking over our every day. Our every choice. Every moment, every emotion, every thought, every step. It is a valuable opportunity to see the Presence of God in our lives. There is nothing more essential for the believer than seeing God as Divine in our every day. Only then may we perceive the worth of our choices and the innumerable ways He is communicating with us.

God’s Word tells us to have a grateful heart. Be thankful in your day to day. Embrace this perspective every day. Paul wrote in his letter to the Colossians: And whatever you do, whether in word or deed, do it all in the name of the Lord Jesus, giving thanks to God the Father through him.”
‭‭Colossians‬ ‭3:17‬ ‭NIV‬‬

That gave me an idea to keep a daily record of how God works in “every day”, in the daily, in “the plain”. By writing down where I “see” Him in during the day, what He does, how He works. It can be in really small things and in doing this it can make us more aware and open to Him. This does not have to be extensive or in a perfect book, it can also be done with a few short lines in your (digital) agenda. I wanted to share this with you because maybe it will inspire you to do it too! I made a booklet from past Felicity Jane papers with all kinds of envelopes, tags and binder rings, I was inspired by a video from Suse Fishburne, here is a link to her video.

Contact me if you want to now more! Ren.

Inspired bij YouVersion and Yellow Balloons

2 thoughts on “Vlakten/Plains

  1. Wat gaaf Renneke! Die zin, God is in de vlakten, ga ik onthouden! Dank…

    Erica

    Op do 3 jun. 2021 07:35 schreef Labzv :

    > labzv posted: ” Hoi allemaal, even een update vanuit een zonnig plekje in > m’n achtertuin. Wat is het heerlijk weer hè! Hoop dat alles goed met jullie > gaat, voor mij is het weer even wennen de eerste week na zo’n > project/uitdaging. Ik las vanmorgen iets wat me triggerde:” >

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s