Armor/ Wapenuitrusting

Goedemorgen, we zijn alweer een week bezig met onze uitdaging, hoe gaat het met jullie? Ik wilde kort even wat aanhalen over conflictoplossing, leek me fijn zo vlak voor het weekend ;))

Hi everybody, we have already been working on our challenge for a week, how are you doing? I just wanted to say something about conflict resolution, I thought it would be a nice subject just before the weekend starts ;))

Het geheim van goede conflictoplossing is niet de jij tegen mij houding. Het geheim is je te realiseren dat het ‘ons allemaal’ is tegen satan, hij is de echte vijand. Hm, praten over de duivel is niet zo prettig vind ik. Maar het is belangrijk dat je  goed beseft, wie onze echte vijand is. En ja dat klinkt misschien heftig en zwaar en dat is het ook omdat het een serieuze zaak is, een serieuze bedreiging. Besef daarom dat de persoon die ons pijn heeft gedaan (degene waar je een conflict mee hebt) niet onze vijand is. Misschien willen jullie daar komend weekend eens over nadenken. Het is dus tijd voor de wapenuitrusting van God!

“Bewapen u dus met al Gods wapens om u te kunnen verdedigen als de vijand aanvalt. Dan zult u, na grote dingen te hebben gedaan, ongeslagen uit de strijd tevoorschijn komen. Maak u klaar! Doe de gordel van de waarheid om en gesp het borstpantser van de rechtvaardigheid aan. Trek de schoenen aan van de bereidheid om het goede nieuws van de vrede met God bekend te maken. In elk gevecht zult u het geloof nodig hebben, als een schild waarmee u alle brandende pijlen van de duivel kunt doven. U zult niet zonder de helm van de redding kunnen of zonder het zwaard van de Geest, het woord van God.”
‭‭Efeziërs‬ ‭6:13-17‬ ‭HTB‬‬

The secret to good conflict resolution isn’t taking a you-against-me stance. The secret is realizing it’s all of us against Satan—he’s the real enemy. I don’t like talking about the devil. But it is important that you realize who our real enemy is. And yes, that may sound intense and it is because it is a serious matter, a serious threat. Therefore, realize that the person who hurt us (the one you are in conflict with) is not our enemy. Maybe you want to think about that this weekend. And it is time for putting on God’s armor!

“Therefore put on the full armor of God, so that when the day of evil comes, you may be able to stand your ground, and after you have done everything, to stand. Stand firm then, with the belt of truth buckled around your waist, with the breastplate of righteousness in place, and with your feet fitted with the readiness that comes from the gospel of peace. In addition to all this, take up the shield of faith, with which you can extinguish all the flaming arrows of the evil one. Take the helmet of salvation and the sword of the Spirit, which is the word of God.”
‭‭Ephesians‬ ‭6:13-17‬ ‭NIV‬‬

En weet je wat? Naast deze wapenuitrusting mogen wij ook de figuurlijke “Cape” omdoen, de cape van de Heilige Geest die in ons werkt.Ik heb een kleine, geinige printable voor jullie gemaakt. Om uit te knippen en wat mee te prutsen of om in je Biblejournaling te gebruiken. Of misschien heb je (klein)kinderen die er mee willen spelen.

And you know what? In addition to this armor, we are also allowed to put on the figurative “Cape”, the cape of the Holy Spirit who works in us. I have made a small, a little silly, printable for you. To cut out and tinker with or to use in your Bible journaling. Or maybe you have (grand) children who want to play with it.

Ik hoop jullie weer een beetje geïnspireerd te mogen hebben! Een heel fijn weekend en ik spreek jullie volgende week graag weer! Ren.

I hope I may have inspired you, have a great weekend and I will see you next week! Ren.

2 thoughts on “Armor/ Wapenuitrusting

 1. Thanks for the sweet little printable!

  I hope you are doing well, Ren. Maybe we could have a chat on Monday? 8.30 or 8.45 after I finish class? I’d love to chat and feel like I’ve made some progress with my work.

  Have a good weekend,
  Marlisa xoxo

  Marlisa Richters
  Idiomas Janet
  C/ Joaquín Costa nº2, 1ºizda.
  24002 León
  Tel. 987 23 20 66

  Aviso legal

  Este mensaje electrónico contiene información de Idiomas Janet que es privada y confidencial, siendo para el uso exclusivo de la persona(s) o entidades arriba mencionadas. Si usted no es el destinatario señalado, le informamos que cualquier divulgación, copia, distribución o uso de los contenidos está prohibida. Si usted ha recibido este mensaje por error, por favor borre su contenido y comuníquenoslo en la dirección: marlisa@idiomasjanet.com

  Gracias

  ________________________________

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s